Diensten

Uw organisatie van kwetsbaar naar weerbaar

Container scanning

Onze Docker container image scanner kan informatie ophalen over uw Docker images en kwetsbaarheden ontdekken in Docker containers en images of uw Docker of Kubernetes omgevingen. Daardoor blijft ook uw CI/CD straat veilig en betrouwbaar. Naast volledig geautomatiseerde vulnerability scans voeren wij altijd handmatige tests en CIS benchmarks uit.

Penetratie testen

Penetratie testen (ook wel “pentesting”, “pentest”, “netwerk penetration testing”, “security assessment” of “security testing”) is een controle van één of meer computersystemen en applicaties op kwetsbaarheden, waarbij deze kwetsbaarheden ook werkelijk gebruikt worden om in deze systemen in te breken. MonkeysICT doet dit op dezelfde manier zoals een hacker dit zou doen om zo de gaten in uw beveiliging te identificeren.

Incident Response

Onze Incident Response dienst is de ‘eerste hulp’ bij een datalek, hackaanval, phishing attack, DDoS-aanval, malware besmetting en andere beveiligingsincidenten. MonkeysICT geeft concrete, pragmatische adviezen en continue ondersteuning. Vanaf het allereerste moment dat je contact opneemt met onze specialisten, stellen zij een actieplan en logboek op. We geven uitvoerig technisch en organisatorisch advies en voeren aanvullende analyses uit van bijvoorbeeld het netwerkverkeer en de kwaadaardige software. Na afloop ontvangt u een rapportage met de exacte beschrijving van het beveiligingsincident.

Remote beheer

Met onze Remote Beheer voorkomt u gegarandeerd veel problemen. Zo is het zelfs mogelijk om het totale technische systeembeheer uit te besteden. Wat wij in ieder geval in elk beheer doen, is het controleren van de server(s) en desgewenst ook de werkstations om dreigende problemen voor te blijven. Met onze remote beheer dienst is uw netwerk 24/7 up to date. Dit is uiteraard geheel naar uw wensen en behoeften aan te passen! Ideaal voor als u geen (fulltime) systeembeheerder in huis heeft.

Phishing campagnes

Phishing-aanvallen blijken één van de meest gebruikte en succesvolle aanvalstechnieken waarvan gebruik gemaakt wordt. Bij een phishing-aanval worden e-mails verstuurd die op het eerste oog legitiem lijken maar ten doel hebben malware en/of ransomware te injecteren binnen het netwerk. Om de weerbaarheid van uw organisatie tegen phishing-aanvallen te testen maar ook om deze juist te verhogen is MonkeysICT in staat een Phishing-campagne op te zetten waarbij o.a. phishingmails, zonder de malware of ransomware component, verzonden worden aan de medewerkers van uw organisatie. Na het uitvoeren van de phishing-aanval stellen wij een rapport op waarin inzicht gegeven wordt in de bevindingen t.a.v. de weerbaarheid en eventuele kwetsbaarheden.

Vulnerability / kwetsbaarheden scan

Het doel van een zogenaamde vulnerability scan is om in kaart te brengen hoe de security bij uw organisatie is geregeld en aan te geven wat de eventuele kwetsbaarheden zijn. Tijdens de scan verzamelen we informatie over mogelijke doelwitten – welke computers, systemen en servers zijn voor hackers interessant – en laten we zien wat de kwetsbaarheden zijn waarvan een hacker gebruik kan maken om zich toegang te verschaffen tot een systeem of netwerk en schade aan te richten. Na het uitvoeren van de scan wordt een rapport opgesteld waarin de kwetsbaarheden op volgorde van ernst worden beschreven, en waarin we aanbevelingen doen en eventuele oplossingen voorstellen.

Hacker en awareness trainingen

sss

Red teaming / Social engineering

sss